A Suzuki új hibrid autót tervez kifejleszteni

HomeMinden ami zöld

A Suzuki új hibrid autót tervez kifejleszteni

A Suzuki japán autóipari vállalat bejelentette szándékát, hogy benzin-eletromos vegyes üzemelésű kisautó modellel szeretné bővíteni a választékát. A m

Özönvíz a világ tetején
Energiatakarékosság
LMP: semmisítsék meg a szegedi napelemes közbeszerzést

A Suzuki japán autóipari vállalat bejelentette szándékát, hogy benzin-eletromos vegyes üzemelésű kisautó modellel szeretné bővíteni a választékát. A miniautó kategóriában ez lenne az első hibridautó.

Tsuda Hiroshi a Suzuki Motors elnöke sajtóértekezleten jelentette be a Suzuki modellek hibriadutóval történő bővítését, de a bevezetés idejét nem említette. „Két éven belül ez aligha történik meg” – közölte.

A General Motors-szal együttműködő japán gyártó már 2003-ban próbálkozott vegyes üzemelésű kisautó gyártásával, akkor a Twin modell hibrid változatával jelent meg, de rövidesen befejezte a gyártást a kereslet hiánya miatt. Tsuda elmondta, hogy a vegyes üzemelésű rendszernek lényegesen olcsóbbnak kell lennie, hiszen kisautókba különben előnytelen lenne a drága hibrid rendszerek beépítése. Japánban igen népszerűek az árérzékeny fogyasztók körében a miniautók, amelyek 660 köbcentis vagy annál kisebb motorral rendelkeznek.

A Suzuki nem sokkal azelőtt tette e fenti bejelentést, hogy riválisa, a Daihatsu hétfőn jelent meg a piacon vegyes üzemelésű kocsijával. A Fuji Heavy Industries a múlt héten közölte, hogy 2007-ben dobja piacra hibridautóját.

Tsuda elmondta, hogy a Suzuki saját technológia alapján fejlesztené ki hibridautóját. (MTI hír)

COMMENTS