Épületbe építhető üveges napelemek

HomeMinden ami zöld

Épületbe építhető üveges napelemek

A BP Solar olyan üveget dob piacra épületekben való felhasználás céljára, amely egyben napelem is. Azért bíznak az elterjedésében, mert olcsóbb, mint

Biomassza
Üvegházhatású gázok
Biodízel csirkeürülékből

A BP Solar olyan üveget dob piacra épületekben való felhasználás céljára, amely egyben napelem is. Azért bíznak az elterjedésében, mert olcsóbb, mint az eddigi üveg plusz napelem kombináció.

A brit BP Solar és Romag – 2,5 millió angol fontos (943 millió forint) befektetéssel – május végén indítja be új termékük, a PowerGlaz tömegtermelését. A cégek szerint a piacra kerülő építészeti termék gazdaságos és széles körben elérhető lesz, amely segít az építészeknek és a beruházóknak, hogy fenntartható, energiatakarékos épületeket alkossanak.

A PowerGlaz hat évnyi fejlesztés eredménye, és úgy készül, hogy nagy hatásfokú vékony napelemet laminálnak üvegpanelek közé. Mérete akár 3,3m x 2,2m is lehet. Beépítése könnyű, és amellett, hogy kiváltja a hagyományos üvegezést, a nap energiájából környezetbarát módon elektromos áramot állít elő.

A BP Solar egy másik céggel együttműködve azon dolgozik, hogy ugyanezt a technológiát felhasználva napelemes tetőcserepet dobjon piacra.

COMMENTS