Elektromos autók vásárlását támogatja a francia kormány

HomeSzolgáltatás

Elektromos autók vásárlását támogatja a francia kormány

Összesen ötvenezer elektromos autó megvásárlását tervezi húsz, részben állami vállalkozás Franciaországban. Továbbá minden, 2012-ig elektromos autót v

Kivétel opciót kínál a családi utasbiztosítás
Változás, a régi dolgok változatlanságáért!
Kép rögzítése falra biztos módszerrel

Összesen ötvenezer elektromos autó megvásárlását tervezi húsz, részben állami vállalkozás Franciaországban. Továbbá minden, 2012-ig elektromos autót vásárló magánszemély ötezer eurós hozzájárulásban részesül.

Összesen ötvenezer elektromos autó megvásárlását tervezi húsz, részben állami vállalkozás Franciaországban. Hamarosan nyilvánosságra hozzák a szükséges pályázatokat is – jelentette be Jean-Louis Borloo környezetvédelmi miniszter kedden Párizsban. Hozzátette: minden, 2012-ig elektromos autót vásárló magánszemély ötezer eurós (1,3 millió forintos) hozzájárulásban részesül.

Tizenkét francia város és iparvidék feltöltőállomások hálózatának kiépítésére kötelezte magát. Borloo elmondta: az állomásokon szabványokat alakítanak ki, így nem lesz olyan a helyzet, mint a mobiltelefonok esetében, ahol kétszázféle töltő létezik.

Az autópályák melletti pihenőhelyeken és a bevásárlóközpontok parkolóiban is szorgalmazni fogják a töltőállomások kiépítését, hogy ezzel is támogassák az elektromos autók elterjedését.

A francia kormány hangsúlyozta: ezek a járművek rendkívül környezetkímélőek, mivel alig termelnek légkörkárosító üvegházhatású gázokat.

A kritikusok azonban rámutattak arra, hogy az autókat többnyire atomenergia hajtja, az ezzel kapcsolatos környezetvédelmi problémák pedig még közel sincsenek megoldva.

További probléma az autók feltöltésének ideje. Minél gyorsabban töltik fel ugyanis a járművet, annál több energiát használ el, ez pedig hosszútávon gondokat okozhat az energiatermelésben. (MTI)

COMMENTS