HomeSzolgáltatás

Te tudod melyik a legkisebb napelemes rendszer?

Az emberek nagy része nem is sejtené, hogy mi mindent tehet meg a környezetvédelem és az energiaspórolás érdekében. Rengeteg olyan hétköznapi apróság

A megélhetést biztosítják Igal munkalehetőségei
Akik a sürgős helyzetben is profi munkát végeznek
A környezetvédelmi hatóság nem engedélyezi a Sima-2 szivattyús energiatározót

Az emberek nagy része nem is sejtené, hogy mi mindent tehet meg a környezetvédelem és az energiaspórolás érdekében. Rengeteg olyan hétköznapi apróság van, aminek segítségével egy sokkal zöldebb környezetet hozhatsz létre otthonodban. Nyilván vannak az iskolában már megtanult szokások, mint az, hogy fogmosás közben zárd el a vizet, ne hagyd, hogy csöpögjön a csap, ne szemetelj, vagy éppen gyűjtsd külön a különböző hulladékokat.

Ezek olyan alap dolgok, amelyeknek már minden háztartásban jelen kéne lenniük.

Aztán következnek a nagyobb volumenű és nagyobb odafigyelést igénylő dolgok. Ilyen lehet például az esővíz újrahasznosítása, a komposztálás, vagy éppen a ház áramellátásának környezetbarát átalakítása.

Ez utóbbit mi annak idején egy napelemes rendszer felszerelésével oldottuk meg.

A mi házunk tetején a legkisebb napelemes rendszer van, ami egy 3Kw-os berendezés.

A telepítést mi egy közvetítő oldalon keresztül hajtottuk végre, aminek napelemrendszer.info a neve. Ez alapvetően egy olyan oldal, ahol különféle hasznos tartalmakat és aktuális híreket olvashatsz a napelemekről.

Mi azt is itt tudtuk meg, hogy ez a 3 Kw-os rendszer a legkisebb napelemes rendszer. Az ilyen méretű berendezést azoknak a háztartásoknak ajánlják, akik valamilyen környezetbarát és hosszú távon megtérülő befektetést szeretnének otthonuknak anélkül, hogy kizárólagosan függenének egy bizonyos áramszolgáltatótól.

Persze telepíthettünk volna ennél nagyobb rendszert is, de feleslegesnek ítéltük, hiszen ez is bőven fedezi a mi éves fogyasztásunk nagy részét, így nincs szükségünk ennél nagyobbra. Emiatt is fontos, hogyha ilyen berendezésben gondolkozol, akkor az elsődleges szempont a fogyasztásod legyen, hiszen ennek megfelelően tudod kiválasztani az otthonodnak legalkalmasabb méretet.

Nekünk, mint ahogy már említettem, hatalmas segítség volt a napelemrendszer.info oldal. Nem csak a napelemes rendszer méretének kiválasztásában volt hasznos, hanem segített minket naprakészen tartani az aktuális fejleményekkel és változásokkal kapcsolatban. Van az oldalon ugyanis egy „napelemes hírek” aloldal, ahol megtalálható minden új történés, hogy sosem maradj le semmiről.

Amellett, hogy ezzel a rengeteg hasznos tartalommal szolgál ez az oldal, még egy kiváló közvetítő weblap is. Van ugyanis az oldalon egy ajánlatkérő űrlap, amit, ha kitöltesz, ők továbbítják egyik partnerüknek. Több céggel is kapcsolatban állnak, akik országszerte dolgoznak, így az alapján, hogy milyen megyét választasz ki az űrlapban, a hozzád legközelebb eső partner veszi majd fel veled a kapcsolatot.

A másik hatalmas plusz, hogy ingyenes helyszíni felmérést vehetsz tőlük igénybe. Ennek keretein belül a kiérkező partnercég profi csapata díjmentesen felméri a terepet, megnézik a házad tájolását, megvizsgálják az árnyékoló tényezőket és még a tető dőlésszögét is megnézik. Ezt követően pedig már egy konkrét képpel tudnak eléd állni azzal kapcsolatban, hogy mekkora és milyen jellegű rendszer is lenne neked a legpraktikusabb.

Szerencsére a mi esetünkben a telepítő cég is úgy ítélte, hogy a legkisebb napelemes rendszerre lesz csak szükség.

Borzasztóan meg voltunk elégedve a teljes folyamattal és a végeredménnyel is. Azóta is kiválóan működik a berendezés, soha nem volt semmilyen gond vele. Teszi a dolgát, mi pedig élvezzük a kedvező villanyszámlákat és örömmel tölte el minket, hogy egy újabb környezetbarát intézkedés mellett határoztuk el magunkat.

COMMENTS