Napelemes fagyasztóládák

HomeMinden ami zöld

Napelemes fagyasztóládák

Az Electrolux jászberényi gyárából kerülnek ki azok a fagyasztóládák, amelyeket a SunDanzer cég napelemei működtetnek világszerte olyan településeken,

Mit jelent a mobil szélvédőcsere és hogyan igényelhetek?
Biodízel csirkeürülékből
Napenergia

Az Electrolux jászberényi gyárából kerülnek ki azok a fagyasztóládák, amelyeket a SunDanzer cég napelemei működtetnek világszerte olyan településeken, ahol nincs elektromos áramszolgáltatás. A készülékek annyira energiatakarékosak, hogy fele annyi napelem kell csupán működtetésükhöz, mint amennyi a hagyományos A+ fagyasztóládákhoz kellene.

 

Sajtóközlemény

Az Electrolux jászberényi gyárából kerülnek ki azok a fagyasztóládák, amelyeket a SunDanzer cég napelemei működtetnek világszerte olyan településeken, ahol nincs elektromos áramszolgáltatás. A készülékek annyira energiatakarékosak, hogy fele annyi napelem kell csupán működtetésükhöz, mint amennyi a hagyományos A+ fagyasztóládákhoz kellene.Az Electrolux és a SunDanzer cég által közösen kifejlesztett fagyasztóládák világszerte létfontosságú szerepet töltenek be azokon a településeken, ahol nincs elektromos áramszolgáltatás, mint például vadászházakban, távoli helyeken felépített pihenőházakban, vagy katasztrófa sújtotta területek egészségvédelmi zónáiban. A modelleket a SunDanzer által gyártott napelemek működtetik, és ugyanolyan hatékonysággal hűtenek, mintha elektromos hálózatra lennének csatlakoztatva.

Az Electrolux jászberényi üzemében gyártott fagyasztó berendezések kategóriájuk legenergiatakarékosabb modelljei. A készülékek A++ energiaosztályba tartoznak, így a rendkívül kedvező energiafogyasztás miatt fele annyi napelemmel működtethetők, mint a hagyományos A+ fagyasztóládák.

A SunDanzer készülékek több mint felét a fejlődő országokba szállítják, ahol gyakran életmentő szerepet töltenek be. 2010 januárjában 50 napelemes készüléket szállítottak Kongóba, ahol a fagyasztóládák többsége a járványmegelőzés- és megszüntetés érdekében használt oltóanyagok tárolására szolgáltak. A Kongói Demokratikus Köztársaság SANRU III elnevezésű egészségbiztosítási programjában dolgozó orvos, Bill Clemmer szerint, a SunDanzer készülékek előnyeit, alacsony bekerülési költségük miatt, egyre több településen használják. Ezzel az oltóanyagok és gyógyszerek olyan gyerekekhez is eljutnak, akik nehezen megközelíthető falvakban élnek.

2004 óta több mint 900 hűtő készülék került Haitire, ahol a napenergia az ország kevés energiaforrásainak egyike. A SunDanzer fagyasztók többségét a kereskedelemben használják élelmiszerek tárolására. A készülékek a földrengések sújtotta ország újjáépítésében is fontos szerepet játszanak majd. Az újjáépített otthonok jelentős részében napenergia-ellátást biztosítanak, így a napelemmel működő modellek tökéletesen illeszkednek majd a haiti lakosság várható szükségleteihez.

Az Electrolux Jászberényben, a vállalat egyetlen európai fagyasztóláda-gyárában több ezer olyan készüléket állít elő, amelyek a fejlődő országok távoli falvaiba kerülnek. Ezek a fagyasztóládák többet jelentenek a hagyományos élelmiszer-tárolás képességénél: az egészséges élet lehetőségét nyújtják, valamint biztosítják az életmentő gyógyszerek tárolását és a reményt egy jobb életre.

COMMENTS