Változás, a régi dolgok változatlanságáért!

HomeSzolgáltatás

Változás, a régi dolgok változatlanságáért!

Hogyan megy XXI. századi körülmények között az alkoholizmus kezelése, és mitől lesz az majdan eredményes? Úgy tűnhet, Magyarország nem jár élen eb

Kép rögzítése falra biztos módszerrel
Ragaszkodom a dolgaimhoz
Akik a sürgős helyzetben is profi munkát végeznek

Hogyan megy XXI. századi körülmények között az alkoholizmus kezelése, és mitől lesz az majdan eredményes?

Úgy tűnhet, Magyarország nem jár élen ebben, de szerintem csak azért, mert kevés az olyan magánklinika jellegű, kicsit sem avíttas intézmény, mint a felepulok.hu-n ajánlott Családi Felépülési Központ. Én legalábbis nem sok ehhez foghatóról hallottam. Olyan helyről, ahol az alkoholizmus kezelése kicsit sem egy direktíva és nem is egy elvégzendő kényszer, hanem életcél. Volt már velük dolga egy általam megnevezni nem kívánt személynek, és neki is, az abszolút jó irányba változott meg így az élete! Visszakapta azt, amit az alkohol ijesztően könnyedén tudhat elvenni tőlünk! Szóval róluk írnék… Hálából… Mert az illető fontos nekem!

Másmilyen, nagyobb intézményekhez képest az elhivatottság és az életvitel-szerűség tisztán látszik, itt, a Felépülőknél. Ez olyasmi, amiért tényleg nem lehet eléggé hálásnak lenni! Mintha nekik nem csak egy egyszerű munkanap lenne bármelyik, amikor embereknek segítenek gyógyulni, felépülni, hanem egy átszellemült életforma. Ez valahogy tükröződik már azon is, ahogy megszólítanak minket: személyesebb a hangnem. És írják, ők nem pusztán tanulták ezt a hivatást, és szakmát, aminek köszönhetően segítenek, hanem maguk is átéltek mindenfélét, ami ehhez hozzátartozik. Úgy értem, van köztük bőven, aki volt már olyan élethelyzetben, mint azok, akik oda fordulnak segítségért. (De természetesen ők az abszolút jó példa a mostanra teljes mértékben megvalósult felépültségre, és el is telt elég idő gondolom, számukra, hogy hasznosítsák a tapasztalatokat és a tudást, az alkoholizmus kezelésében) És így pedig jobb segítség lehetnek bárkinél. Hogy hol és miként győződtem meg ezekről a dolgokról, előtörténetekről (ami nem a saját ismerősöm története mondjuk)? Nos… Magán az oldalon számotokra is össze van gyűjtve mindenféle médiamegjelenés, ahol erről mesélnek, szóval ott ti is bepótolhattok mindent, azonban én eleve úgy találtam a felepulok-hu-ra, hogy hallottam (pont ezáltal, hogy sok helyen szerepeltek már a munkatársaik és a társaság vezetői), hogy ők híresek az eredményességben. Azért van a médiaismertségnek az a szintje, amit tényleg csak abszolút eredményességgel lehet elérni, és van az a burok, amit csak ezzel lehet átütni. Szerencsésen jutott el hozzánk a hírük, és tudtuk jókor javasolni ezt a megoldást egy bajban lévő embernek, ami máig örömteli, ha belegondolok! Nem véletlenül hívták meg őket ennyiszer tévékbe, különböző médiaplatformokra interjúzni, és azért, hogy meséljenek a hivatásukról.

Az egésznek a végén, amivel alkoholistákon segíteni akarnak, náluk egy egyhónapos félépülési programra juthatunk el. Ez a cél, és ez az, amiben a csoda lényege áll! Ezt azoknak ajánlják, akik – mint írják – „csak rövid absztinens időszakot képesek megtartani két ivás között”, de arra valók az előtte lévő konzultációk és állapotfelmérések, hogy ez kiderüljön. Ezért érdemes jelentkezni ilyesmire. Végleges megoldást ígérnek, a rehabilitációs központ azoknak is segítséget nyújthat, akik már régóta nyögik a dolgot és nem látszik számukra a kiút! A kezelés segít felismerni a problémákat (a lényeg persze, hogy tisztán és pontosan értsük, min megyünk át, és ne csak úgy nagyvonalakban) és azért fontos a bentlakás, mert úgy nagyon intenzíven tudnak foglalkozni velünk. Csak egy hónap, de ez a hónap egy új életet jelenthet! Az alkoholizmus kezelése nem lehetetlen tehát sikerességet feltételező módon sem, csak kutassuk fel erre a legjobb helyeket – én szerintem magát a legjobbat javasoltam most.

COMMENTS